Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Φινλανδία: Χιλιάδες εγκαταλείπουν την Λουθηρανική «εκκλησία», γιατί υποστηρίζει τους γάμους ομοφυλοφίλων!

Χιλιάδες άνθρωποι αποχώρησαν από τη Λουθηρανική «Εκκλησία» της Φινλανδίας, μετά την απόφαση του κοινοβουλίου της χώρας να εγκρίνει νόμο για γάμο ατόμων του ιδίου φύλου, με τον αρχιεπίσκοπο της «εκκλησίας» να εκφράζει την υποστήριξή του για την ψηφοφορία, ανέφερε η YLENews.....



Μέχρι αργά το Σάββατο, περίπου 7.800 άνθρωποι είχαν επίσημα παραιτηθεί από την -κρατικής στήριξης- Λουθηρανική «Εκκλησία» μέσω online υπηρεσίας, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για να διευκολύνει τη διαδικασία εγγραφής.

Η παραίτηση ελευθερώνει τα άτομα από την υποχρεωτική φορολογία των μελών της «εκκλησίας», η οποία αποτελεί την πλειοψηφία των εσόδων της Λουθηρανικής «Εκκλησίας». Μέχρι το τέλος του 2013, περίπου το 75 τοις εκατό των Φιλανδών – 4,1 εκατομμύρια άνθρωποι – αναφέρονταν ως μέλη της «εκκλησίας».

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο κύριος καταλύτης ήταν ένα σχόλιο που έκανε ο Αρχιεπίσκοπος του Turku και της Φινλανδίας,KariMäkinen, για τη στήριξη του νόμου για γάμους ατόμων του ιδίου φύλου. Σε ένα ποστ στο Facebook, ο ηγέτης της «εκκλησίας» δήλωσε ότι «χάρηκε» που πέρασε η ψηφοφορία.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι τα περισσότερα από τα σχόλια κάτω από τις παραιτήσεις εκφράζουν την αποδοκιμασία των δηλώσεων του αρχιεπισκόπου.

Ο νόμος δίνει στους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων στη Φινλανδία τα ίδια δικαιώματα με τους ετερόφυλους – τα ζευγάρια θα έχουν τη δυνατότητα να μοιραστούν ένα επώνυμο και την υιοθέτηση παιδιών. Η Φινλανδία έγινε το 12ο ευρωπαϊκό έθνος που επιτρέπει το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

 

ΠΗΓΗ   defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ